Zeka geliştirmenin 7 yolu

Zeka geliştirmenin 7 yolu

Zeka geliştirmenin 7 yolu

1.Bir Müzik Aleti Çalmak

Bunu mutlaka daha önce duymuşsunuzdur. Müzisyenler beyinlerini daha aktif kullanırlar. Mesela gitar çalan bir müzisyen iki elini de birbirinden bağımsız hareket ettirip kullanır hatta aynı zamanda şarkı söyler. Sadece bu işlemi bile düşündüğünüz zaman beyninizi nasıl zorladığınızı anlayabilirsiniz.

Tabi aynı zamanda işin bir de melodik kısımı var. Bir müzik aleti çalmak için öncelikle fiziksel olarak egzersizler ve yetenek geliştirilir. Sonrasında ise duyulan melodiyi geliştirmek için kişi kulaklarını geliştirmek zorundadır. Bu işlem de beyinde farklı birimlerin çalışmasına yol açar ve daha zeki bir insan olursunuz.

Trompet

2.Okumak

Sürekli okumak kesinlikle insanı her yönden rahatlatıp iyileştiren en gerekli aktivitelerden biridir. Hergün okuyan insan beyninde yeni bilgiler için adeta yeni birimler ve depolar açar. Açılan bu birimler insanın bilgiye aç olmasını da sağlamaktadır. Bilgiye aç olan insan hayattan daha fazla zevk alır ve yaşamak için daha fazla sebebi olur.

Hergün okuyan insan diğer insanlardan farklı olarak sadece öğrenmek için okur ve bilgi edinir. O’nun çabası öğrendiği bilgiyi satmak veya kullanmak değildir. Sadece bilgiye açlığını doyurmaktır. Bu yeti ise zeki insanlara ait bir davranış biçimidir.

3.Düzenli Egersiz

Düzenli yapılan egzersizler sizi günlük hayatın sitresine hazır hale getirir. Vücudunuz hergün yaptığınız egzersizler sayesinde hava alır. Günlük koşturmaca içerisinde çalıştıramadığınız kaslarınızı harekete geçirmenizi sağlar. Bu sayede beyniniz de yeni bilgilere daha açık bir hale gelir.

Ayrıca düzenli egzersiz vücudun onarılmasında devreye giren hormonları hızlandırır. Vücudun yenilenmesinde ve onarılmasında aktif rol oynar. Bu sayede yaşlanma etkileri de azalır.

4.Yeni Bir Dil Öğrenmek

İnsanın ana dili dışında farklı bir dil öğrenmesi beyin kapasitesini artıran bir etkinliktir.Beyin yeni bir dil öğrenmeye başladığında ilk olarak bu etkinliği red eder. Belli bir aşamadan sonra ise yeni dil kalıplarını ve karakterini kabul eder ve artık yeni gelen bilgiler için yer açmaya başlar.

Bundan sonraki aşamada ise 3. bir dil öğrenmek kişi için daha basit olmaktadır. Artık beyin farklı bir dil için gelen bilgilere tepki göstermeden kabul edecektir. Zekayı geliştirmek için belki de en efektif yol dil öğrenmektir.

5.Düzenli Öğrenmek

Düzenli öğrenmek her açıdan insanı iyileştiren bir etkinliktir. Beyin her gün gelen yeni bilgiler karşısında kendini aktif tutar ve yeni birimler açıp sürekli ilerler. Ayrıca yaşlanmayı da geciktiren bir etkinliktir düzenli öğrenmek.

Zeki insanların ortak özelliği şudur; işine yarayıp yaramayacağını düşünmeden her gün yeni birşeyler öğrenmek ve öğrendiği yeni bilgileri derinlemesine düşünmek.

6.Beyin Egzersizleri Yapmak

Günlük vücut egzersizleri yaparak vücudumuzu aktif tuttuğumuz gibi beynimizi de egzersizler ile sürekli aktif tutmalıyız. Bulmaca sözmek gibi etkinlikler beynimize egzersiz etkisi verir.

Matematik problemleri veya bilgi yarışmaları da beynimizin egzersiz yapmasına yardımcı olur.

7.Meditasyon

Günlük yaşantımız sırasında birçok stresli durumla karşı karıya kalırız. Sıkıntılı ve stresli durumlar yaşarken aslında kendi doğamızdan uzaklaşır ve ruhsal ve evrensel bilgilerden kendimizi soyutlarız. Doğanın ve evrenin bize gönderdiği mesajları dinlememiz ve onları yorumlamamız gerekmektedir.

Bu nedenle gün içerisinde olmasa bile kendimiz için uygun bir zaman bulup meditasyon yapmamız gerekmektedir. Evrenin bize gönderdiği mesajları tek tek dinlemeli ve yorumlamalıyız.

Please follow and like us:
Pin Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir