7 çakra

7 çakra

İnsan Vücudundaki 7 Çakra ve Açıklamaları

Merhaba 7Denge takipçileri. Bu yazımızda çakra nedir sorusuna cevap vereceğiz ve insan vücudunda bulunan 7 çakra hakkında bilgi vereceğiz. keyifli okumalar.

Çakra nedir ?

Özellikle Hindu inanış ve geleneklerinde karşımıza çıkan Çakra kelimesi dönüş veya tekerlek anlamına gelir fakat bu anlamının dışında “enerji noktası ” tanımı daha anlamlı görünmektedir. İnsan vücudunda 7 adet çakra ; yani enerji noktası bulunmaktadır.

Bu noktalar ; Kök Çakrası ,Pelvis (Karın) Çakrası, Mide çakrası , Kalp Çakrası, Boğaz çakrası , Alın çakrası ve Taç çakrasıdır. Her çakranın kendine ait bir sembolü vardır.

7 çakra
  1. Kök Çakrası (Muladhara)

Enerjsini dünyadan alan kök çakrası omurganın sonunda bulunmaktadır.
Rengi alev kırmızısıdır.
Elementi; toprak
Duyusu; koku alma
Notası; do
Mantrası; lam
Bedende etkilediği bölgeler; kan ve hücre yapımı, omurga, kemikler, dişler, tırnaklar gibi bedenin tüm sert bölgeleri, bacaklar, boşaltım sistemi, böbrekler, üreme organları, erkeklerde üreme, makat, kalın bağırsak.
İlgili salgı bezi; böbrek üstü bezleri. Her iki böbreğin üzerinde yer alırlar. Burada üretilen önemli hormonlardan bir tanesi adrenalindir. Adrenalin hormonunun görevi, heyecanlandığınızda, korktuğunuzda ya da bir tehlikeyle karşılaştığınızda bedeni bu olağanüstü durumlara hazır hale getirmektir. Bütün bedeni alarm durumuna geçirerek daha güçlü ve daha dayanıklı olmasını sağlar.

7 çakra

2.Pelvis (Karın) Çakrası

Yaratıcılık ve hayat verme temel ilkesi olan pelvis çakrası hayatı korumak ile ilgilidir.Bir aile kurma veya aile bağları kurma sorumluluğunu barındırır.

Elementi su’dur . Rengi ise turuncudur. Turuncu besinler yemek bu çakranın açılmasına yardımcı olur.Kayısı , bal kabağı , havuç ve mandalina gibi. Bol su tüketimi de bu çakranın açılmasına yardımcı olmaktadır.

Sakral çakra olarak da bilinmektedir ve göbek deliğimizin iki parmak altında yer almaktadır. Vam sesi ile çalışılır.

Mide çakrası

3. Mide Çakrası (Güneş sinir ağı)

Göbek deliği civarında bulunan çakra manipura olarak da bilinir.Rengi sarı elementi ise ateşdir. Ram sesi ile çalışılır. Sarı besinler yemek bu çakranın çalışmasına yardımcı olur. Limon ve kavun örnek verilebilir.

İrade gerektiren konular örneğin ; güç , korku , cesaret ve kendinden eminlik , bu çakra ile ilgilidir. Ayrıca empati yeteneği de bu çakra ile ilgilidir. Bu tarz yazılar için lütfen tıklayın.

4. Kalp Çakrası (Anahata)

Elementi hava olan kalp çakrasının rengi yeşildir. Kalp çakrası kişinin sevgi , şefkat ve barış duygularını destekler. Kalbe yakın bulunan kalp çakrası aşırı çalıştığında kişilerde hassasiyete yol açar.

Ek olarak kalp çakrası beynimizin sanatsal öğeler ile bağlantısı olan alanlarla birlikte çalışır.Yam sesi ile çalışılır.

Alın Çakrası

5. Boğaz Çakrası (Vishuddha)

Rengi mavi olan boğaz çakrası elementi eter’dir. Gerçekler ile beslenir ve açılır. Yalanlar ile de kapanır. Kendimizi kabulleniş ve ifade ediş şeklimize göre boğaz çakrası şekillenir.

Ham sesi ile çalışılır. Mavi kıyafetler giymek ve doğada bulunmak bu çakranın açılmasına yardımcı olur. Daha detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Kalp Çakrası

6. Alın çakrası (Üçüncü Göz)

Ajna olarak da bilinmektedir. Alın çakrasının rengi indigo’dur. İki kaşın ortasından yaklaşık bir parmak yukarıda yer almaktadır. Hayal gücümüzü ve hayatı algılama şeklimizi biçimlendirir.

Bu çakra az çalışırsa maneviyat ve hayal gücü eksikliği ortaya çıkar. Aşırı çalışma durumunda ise hayal dünyasında kaybolma riski mevcuttur.

Taç Çakra – Tepe Çakra

7. Taç Çakra (Tepe Çakra) Sahasrara

Başın tepesinde bulunur. ilahi güç veya kozmik bilinci temsil eder. Bu çakranın rengi ise eflatun ve beyaz’dır. Kişinin doğa ve evren ile ilgili farkındalığı bu çakraya bağlıdır.

Beş duyularımız ile algılayamadığımız zaman veya mekan ötesi kavramları bu çakra sayesinde anlayabiliriz.Bu çakranın yeterince çalışması kişinin hayat amacını bulmasına yardımcı olur.

Please follow and like us:
Pin Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir